Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 6 Ιουνίου 2010
Μουσακάς με λαχανικά
2 μελιτζάνες, 2 κολοκύθια, 5-6 μανιτάρια, 2 πατάτες, 2 κρεμμύδια, 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη), 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, φρυγανιά τριμμένη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ: 2 κ σ βούτυρο, 5 κ σ σιμιγδάλι, 2 κούπες γάλα, 1 κούπα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, ένταμ).
Καθαρίζετε, πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες, τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για ½ ώρα, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.
Λαδώνετε ένα χαμηλό και ρηχό ταψί, στρώνετε κατά σειρά τα λαχανικά, ρίχνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 8-10 λεπτά.
Τ’ αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύετε και αφήνετε να πήξει.
Κατεβάζετε από την φωτιά, ρίχνετε το 1/3 των τυριών, ανακατεύετε και αφήνετε να λιώσουν.
Πασπαλίζετε την φρυγανιά σε βουτυρωμένο ταψί και στρώνετε τα λαχανικά, απλώνετε την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τα τυριά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου