Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

1997: Η Κίνα αποκτά και πάλι την κυριαρχία στο Χονγκ-Κονγκ


Χονγκ-Κονγκ στα κινεζικά σημαίνει «Λιμάνι των αρωμάτων». Βρίσκεται στις ΝΑ ακτές της Κίνας και αποτελείται από το ομώνυμο νησί, την χερσόνησο Καουλούν και από μέρος της ηπειρωτικής Κίνας. Εκεί εκβάλλει ο ποταμός των Μαργαριτών. Η έκτασή του είναι 1013 τετρ χιλιόμετρα και πρωτεύουσά του η Βικτωρία (σημερινό Χονγκ Κονγκ), που είναι κτισμένη στο νησί. Στην αρχή ήταν ένας άσημος συνοικισμός από ψαροκαλύβες και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου, λόγω της τεράστιας στρατηγικής του θέσης. Αποτελεί κόμβο ναυτικών συγκοινωνιών της Άπω Ανατολής με μεγάλη ναυτική κίνηση και θεωρείται ένα από τα πρώτα λιμάνια του κόσμου. Η ζωή του λιμανιού είναι πολυθόρυβη, καθώς στους δρόμους του συνωστίζονται άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου. Περιήλθε στα χέρια των Άγγλων με την συνθήκη του Ναγκίν, το 1842. Στις 30 Ιουνίου του 1997 η Κίνα ανέκτησε και πάλι την κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

1905: Δημοσιεύεται η πρώτη εργασία του Αϊνστάιν
Μετά την συμπλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ο Αϊνστάιν διορίστηκε μέλος επιτροπής σ’ ένα γραφείο ευρεσιτεχνιών. Εκεί άρχισε τις έρευνες του για την θεωρία της σχετικότητας. Τα πρώτα πορίσματά του τα δημοσιεύει το 1905 με τον τίτλο «Επί της ηλεκτροδυναμικής των κινουμένων σωμάτων».

1938: Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν
Κυκλοφόρησε από την εταιρεία National Comics στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Action Comics. Θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας και ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία που σημείωσε, ώστε σύντομα η εταιρεία κυκλοφόρησε και δεύτερο ήρωα τον Superman.

1957: Εγκατάσταση του πρώτου ατομικού αντιδραστήρα στην Ελλάδα

1958: Γεννήθηκε η στιχουργός, Λίνα Νικολακοπούλου

1966: Εγκαινιάζεται το Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Κηφισιά

1972: Εγκρίνεται στην Ελλάδα το αυτόματο δικαστήριο

1984: Πέθανε η Λίλιαν Χέλμαν, Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας.
(Μικρές αλεπούδες, Τζούλια, Παιχνίδια στην σοφίτα).

1993: Ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης ενός νέου κόμματος, της «Πολιτικής Άνοιξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου