Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ψηφιακό σήμα στην Αττική


Αρχίζει από τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/6) η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αττική. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να βλέπετε τηλεόραση «τζάμι».

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί την νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η ψηφιακή μετάδοση παρέχει στους τηλεοπτικούς σταθμούς και κατ’ επέκταση στην τηλεόραση μας, καθαρότερη εικόνα (χωρίς χιόνια, κουνήματα ή διακοπές), καλύτερη ποιότητα ήχου και περισσότερες επιλογές προγραμμάτων.

Η εκπομπή αναλογικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna, Mega, Μακεδονία TV, Σκάι και Star) από την Αίγινα θα σταματήσει οριστικά και θα αρχίσει η εκπομπή του ψηφιακού. Από τον Υμηττό θα εκπέμπουν κανονικά και τα δυο σήματα.

Για να έχει και η δική σας τηλεόραση ψηφιακό σήμα, χρειάζεται ένας αποκωδικοποιητής, για κάθε συσκευή τηλεόρασης, η τιμή του οποίου ξεκινάει περίπου από τα 40 ευρώ. Ο αποκωδικοποιητής συνδέεται απευθείας με την κεραία και την τηλεόραση. Δεν απαιτείται αλλαγή κεραίας, ίσως όμως χρειαστεί αλλαγή κατεύθυνσης.

Η χρήση εξωτερικού αποκωδικοποιητή χρειάζεται δυο τηλεκοντρόλ, της τηλεόρασης με τον οποίο ανοιγοκλείνετε όπως παλιά την τηλεόραση, ή αυξομειώνατε τον ήχο, ή αλλάζατε αναλογικά κανάλια και του αποκωδικοποιητή με τον οποίο χειρίζεστε τα ψηφιακά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου