Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

2002: Πέθανε η ηθοποιός Κάκια Αναλυτή, σε ηλικία 68 ετών από ανακοπή καρδιάς


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934 και σπούδασε στην δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955 στην παράσταση «Το φιόρο του λεβάντε». Συμμετείχε στην συνέχεια σε σημαντικές παραστάσεις με διάφορους θιάσους «Η κυρία δεν με μέλλει», «Άσπρο, μαύρο, κόκκινο», «Όπερα της πεντάρας», «Μια πόρτα δραχμές πεντακόσιες» κ ά. Το 1963 δημιουργεί με τον σύζυγό της ηθοποιό επίσης Κώστα Ρηγόπουλο το θέατρο «Αναλυτή», όπου ανεβάζουν σημαντικές παραστάσεις «Όπως ένα κρεβάτι για τρεις», «Έρωτας και πολιτική», Επί 50 χρόνια υπήρξε σύντροφος τόσο στην ζωή όσο και στην θεατρική σκηνή του ηθοποιού Κώστα Ρηγόπουλου. Ταινίες της: «Ανθισμένη αμυγδαλιά», «Ματωμένο ηλιοβασίλεμα», «Λαός και Κολωνάκι», «Διαζύγιο αλά ελληνικά», «Η βίλα των οργίων», η μεγάλη θεατρική της επιτυχία, που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη «Αγάπη μου Ουάουα» κ.ά.

1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι από τον μοναχό Τζον Κορ

1841: Πέθανε ο Νικολά Απέρ, Γάλλος σεφ που ανακάλυψε την διατήρηση των τροφίμων δια της κονσερβοποίησης.

1926: Γεννήθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε
(Διαβάστε κατηγορία Πρόσωπα)

1938: Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.

1962: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελιώνει το Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, τα σχέδια του οποίου έκανε ο αμερικανο-φιλανδός αρχιτέκτονας Εέρο Σααρίνεν.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά την συμπλήρωση 35ετίας.

1975: Καταργείται από την χούντα των συνταγματαρχών η Βασιλεία στην Ελλάδα

1980: Βγαίνει στον αέρα το CNN

1981: Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Σύρπος, γνωστότερος ως Χρηστάκης. Τραγούδια του: «Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια», «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί», «Η γάτα», «Να χαρείς τα μάτια σου καλέ», «Έμαθα πως είσαι μάγκας» κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου