Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Μπουγατσάκια στρογγυλά

Εύκολο, γρήγορο και γευστικό γλυκάκι

Υλικά 
6  φύλλα κρούστας, 2 αυγά, 3 κ σ βούτυρο φρέσκο, 1 ποτήρι γάλα, 3 κ σ κορνφλάουρ, ½ κούπα ζάχαρη, βανίλια, ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την ζάχαρη, τ’ αυγά και το κορνφλάουρ, μέχρι να πήξει το μίγμα.  Ζεσταίνετε το γάλα σ’ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές από το γάλα μέσα στο μίγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά με σύρμα. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στο κατσαρολάκι με το γάλα και ρίχνετε σιγά-σιγά το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα και προσέχοντας να μην κολλήσει. Ρίχνετε την βανίλια και αφήνετε ώσπου να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε την κρέμα  από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε με ένα πινέλο τα φύλλα. Μοιράζετε την κρέμα στα φύλλα, βάζοντας την κατά μήκος στην άκρη. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό και  μετά σε στρογγυλάκια. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα
Σημείωση
- Μπορείτε ακόμα να τα πασπαλίσετε με μέλι, σάλτσα σοκολάτας, σουσάμι ή και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου