Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η καρδούλα μας το ξέρει…

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, μια ημέρα μόνο αφιερωμένη στην πηγή της ζωής μας, την καρδιά, τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου όμως το ξεχνάμε… με αποτέλεσμα τα στοιχεία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, να είναι αποκαρδιωτικά και οι αριθμοί να τρομάζουν καθώς οι καρδιοαγγειακές παθήσεις, όπως η στεφανιαία νόσος, το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια και τα εμφράγματα να αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου.


Η καρδιά περνάει από το στομάχι
Η σωστή και υγιεινή διατροφή, όπως η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ψαριών, οσπρίων, προϊόντων ολικής άλεσης, ελαιόλαδου, η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, η μείωση κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού, κόκκινου κρέατος, λιπαρών, τηγανητών φαγητών, καφέ και αλκοόλ, τρέφουν σωστά την καρδιά μας.

Μην καίτε την καρδιά σας
Η διακοπή του καπνίσματος θεωρείται απαραίτητη, καθώς ένας καπνιστής, διατρέχει 2 και 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει έμφραγμα από έναν μη καπνιστή.

Για την καρδιά σου νοιάσου και γυμνάσου
Το περπάτημα, το ελαφρύ τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο, η γιόγκα, pilates, ασκήσεις με βαράκια, αλλά ακόμα και καθημερινές δραστηριότητες όπως η κηπουρική, το ανέβασμα με τις σκάλες και όχι με ασανσέρ, επίσης η υιοθέτηση ενός πιο ήρεμου τρόπου ζωής, χωρίς άγχος, βοηθούν σημαντικά την καρδιά.


Η πληγωμένη καρδιά δύσκολα θεραπεύεται
Επειδή η πρόληψη είναι ο καλύτερος γιατρός, συνιστάται από τους ειδικούς, ο ετήσιος τουλάχιστον έλεγχος της καρδιάς μας, ακόμα και αν δεν παρουσιάζουμε κανένα σύμπτωμα που να μας ανησυχήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου