Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2008: Πέθανε ο ηθοποιός Σταύρος Παράβας
Αν και στις ταινίες υποδυόταν ρόλους ομοφυλόφιλων «Φίφης ο αχτύπητος», «Μόδιστρος»,  «Έξυπνο πουλί», ή ρόλους μεταμφιεσμένος σε γυναίκα «Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης», ή ρόλους μάγκα και λαϊκού παιδιού «Το κοροϊδάκι της Πριγκηπέσας» «Ο μάγκας με το τρίκυκλο», στο θέατρο συμμετείχε σε πολύ σημαντικές παραστάσεις «Ιππείς», «Πλούτος», «Ζορμπάς» κ ά.

1994: Πέθανε η ηθοποιός Μαρίκα Κρεββατά
Εμφανίστηκε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έπαιξε σε ταινίες του ελληνικού σινεμά. «Δελησταύρου και υιός», «Στουρνάρα 288», «Το κλωτσοσκούφι», «Ο Ηλίας του 16ου», «Η γυναίκα μου τρελάθηκε», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», «Ο ουρανοκατέβατος», «Η κόμισσα της φάμπρικας», «Η Λίζα το ‘σκασε», «Ένας μάγκας στα σαλόνια» κ ά. Κόρη της είναι η ηθοποιός Γκέλλυ Μαυροπούλου, ενώ σύντροφός της επί χρόνια ήταν ο ηθοποιός επίσης Γιώργος Γαβριηλίδης

  1938: Πέθανε ο διακεκριμένος νεοέλληνας γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς
Η ζωή του κύλησε ανάμεσα στην ψυχική ασθένεια, στον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο αλλά και την δημιουργία εκπληκτικών γλυπτών που τυγχάνουν διαχρονικής αναγνώρισης «Ο Σάτυρος που παίζει με τον Έρωτα», «Ευγνωμοσύνη», «Φιλοστοργία», «Κεφαλή Αθηνάς», «Έρως καταβάλων γίγαντα», «Το παραμύθι της πεντάμορφης»,  «Η Κοιμωμένη» για τον τάφο της Σοφίας Αφεντάκη στο Α΄ Νεκροταφείο κ ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου