Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

1976: Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Λοχαϊτης
Συμμετείχε σε ταινίες «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Το κορίτσι του λούνα παρκ», «Ανάμεσα σε δυο γυναίκες», «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Διπλοπενιές», «Ο εξυπνάκιας», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Περάστε την πρώτη του μηνός» και σε τηλεοπτικές σειρές «Βασίλισσα Αμαλία» κ ά
  
1953: Ο Χίλλαρυ και ο Τένσινγκ κατακτούν την κορυφή του Έβερεστ
 Τα Ιμαλάϊα με κορυφή το Έβερεστ, από το όνομα του πρώτου μηχανικού και γεωγράφου που το μέτρησε, έχει ύψος 8.848 μ. Οι συστηματικές εξερευνήσεις του αρχίζουν το 1920. Πολλές προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής αποβήκαν  άκαρπες, χωρίς να λείπουν ακόμα και τα θύματα. Ο Νεοζηλανδός Χίλλαρυ και ο Νεπαλός οδηγός του Τένσινγκ γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που φτάνουν στην κορυφή του.

1453: Πέθανε ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄  Παλαιολόγος
Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης όπως ήταν το όνομά του ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Βασίλευσε από το 1449 έως το θάνατο του το 1453 κατά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, που αγωνιζόμενος ηρωικά, δημιούργησε θρύλους και μύθους, που τον φαντάζονταν όχι νεκρό, αλλά μαρμαρωμένο, έτοιμο να ξυπνήσει και να κυνηγήσει πάλι τους Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου