Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2007: Πέθανε ο γλύπτης Κώστας Κλουβάτος
Πραγματοποιεί χωροπλαστικές επεμβάσεις, διαμορφώνοντας εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους (δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι, πλατείες, μνημεία, κατοικίες κ ά) Μερικά έργα του: Ηρώο στην πλατεία Ψυχικού, Μνημείο στους Φιλιάτες Ηπείρου, Μνημείο Μαρκοπούλου, το άγαλμα του Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό Στάδιο κ ά.

2005: Η Ελλάδα κέρδισε την πρώτη θέση στην Eurovision
Η Έλενα Παπαρίζου  συμμετέχοντας με το τραγούδι «My Number One» σε στίχους  Ναταλίας Γερμανού και  Χρήστου Δάντη που έγραψε και την μουσική, κατακτά την πρώτη θέση παίρνοντας 230 βαθμούς, στο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα στα 35 χρόνια του θεσμού παίρνει την πρώτη θέση.  

2000: Πέθανε η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, χαρακτηριζόμενη ως η «βασίλισσα των Άρλεκιν». Εκκεντρική ως προς την εμφάνιση της, ρομαντική ως προς το γράψιμο της με ιστορίες αγάπης, ανάμεσα σε μια απλή κοπέλα και σε ένα γοητευτικό και πλούσιο άνδρα.

428 π Χ: Πιθανή ημερομηνία γέννησης του Πλάτωνα                                                            
Γεννήθηκε στην Αθήνα (πιθανόν στην Αίγινα). Το πραγματικό του όνομα ήταν Αριστοκλής και το Πλάτωνας το παρατσούκλι του, καθώς είχε πλατιούς ώμους. Ιδεαλιστής φιλόσοφος, ο μεγαλύτερος της αρχαίας Ελλάδος, ιδρυτής της Πλατωνικής Ακαδημίας. Έργα του: «Κρίτων», «Σοφιστής», «Πολιτικοί», «Πολιτεία», «Απολογία» «Επιστολές» «Κριτίας», «Συμπόσιον», «Γοργίας», «Περί φιλοσοφίας», «Ηθικός», «Ιππίας», «Νόμοι» κ ά. Πέθανε το 348 πΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου