Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ηλεκτρική κουζίνα

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία

- Φροντίστε τα μαγειρικά σκεύη να έχουν το ίδιο μέγεθος με τις εστίες, όχι μικρότερο, να είναι τα κατάλληλα με χονδρό πάτο, να εφαρμόζουν σωστά στις εστίες και το καπάκι τους να κλείνει καλά.
- Εξοικονομούμε ενέργεια αν μαγειρεύουμε γυρίζοντας τον διακόπτη στην χαμηλότερη «σκάλα» και κλείνουμε το μάτι ή τον φούρνο 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί είναι αρκετή για να βράσει το φαγητό.
- Δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε άσκοπα το καπάκι της κατσαρόλα ή την πόρτα του φούρνου, καθώς διακόπτουν το βράσιμο και κατεβάζουν την θερμοκρασία.
- Ακόμα εάν χρειάζεται νερό το φαγητό βάζουμε ζεστό για να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία.
- Για πιο γρήγορο μαγείρεμα και εξοικονόμηση ενέργειας κόβουμε  το φαγητό σε μικρότερα κομμάτια. Όπως το κρέας ή το κοτόπουλο σε μερίδες.
- Μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια την πόρτα του φούρνου για να ελέγχεται το φαγητό, καθώς χάνετε η εσωτερική  θερμότητα και γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Καθαρίστε το τζάμι της πόρτας του φούρνου από τυχόν λίπη και ελέγχετε το φαγητό από εκεί. Ανοίγεται το φούρνο όταν είναι απολύτων απαραίτητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου