Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Βασικά σημεία -κλειδιά
για να κατεβάσουμε κιλά
και να ανεβάσουμε διάθεση
- Περιλαμβάνουμε στο διαιτολόγιο μας ποικιλία τροφίμων και ξεκινώντας από τους υδατάνθρακες, που είναι και η βασική πηγή ενέργειας, φυτικές ίνες για την σωστή λειτουργία του εντέρου (μην τα μαζεύουμε όλα και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε), και προχωράμε στην ενυδάτωση 8-10 ποτήρια νερό (για να μην πει ο οργανισμός μας το νερό νεράκι), αλλά και να μπορεί εύκολα να αποβάλει τις τοξίνες.

- Τρώμε 3 κανονικά γεύματα καθημερινά και 2 ενδιάμεσα σνακ, προτιμήστε φρούτα ή χυμούς, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς ανάλατους, άντε και κανένα αυγό βραστό.
- Ξεκινώντας πάντα από το πρωινό, τρώμε σαν βασιλιάδες (και βγάζουμε το άχτι μας)
- Το μεσημεριανό τρώμε πάλι σαν βασιλιάδες (μην χαίρεστε) στα σερβίτσια και στην άνεση, (ξέρετε τώρα) μαχαίρι, πιρούνι (και μου περνάτε την σαλάτα). Είπα σαλάτα και θυμήθηκα ότι πρέπει απαραίτητα το γεύμα μας να περιλαμβάνει σαλάτα (αποφύγετε να κάνετε το συνειρμό με τις αγελάδες που τρώνε όλο χόρτα και είναι παχουλές).  Άντε ας φάμε και λίγο ψητό ή βραστό κοτόπουλο, ψάρι και λιγότερες φορές κόκκινο κρέας. Μασάμε αργά-αργά και σιωπηλά (είπαμε βασιλιάδες).
- Το βραδινό πρέπει να είναι ίδιο σαν το μεσημεριανό (μην περάσουμε όλη την ημέρα μαγειρεύοντας), αλλά σε μικρότερη  ποσότητα και νωρίς το πολύ 7-8 μμ (τώρα είμαστε ευρωπαίοι)
 - Αποφεύγουμε να τσιμπολογάμε ανάμεσα στα γεύματα και επειδή το ξέρω είναι δύσκολο, αρχίζουμε και το τελευταίο μέρος της προσπάθειας, άσκηση, γυμναστική, βόλτα να δούμε το βουνό, τη θάλασσα, τις βιτρίνες, ή εφαρμόζουμε το «έχω και σκύλο, πάμε βόλτα;». Βέβαια όλα αυτά με τα χέρια πάνω ή κάτω, ποτέ στο στόμα. Καταλαβαινόμαστε;
- Κόβουμε  την μάσα και το ρίχνουμε στην ξάπλα, και το λέω στην γλώσσα των επιστημόνων, που σαφώς και έχουν δίκιο, καθώς όταν κοιμόμαστε δεν τρώμε. 
Και επειδή εγώ είμαι η πρώτη παθούσα… επιτυχούσα ήθελα να πω, που τα εφάρμοσα όλα αυτά και όπως βλέπετε και στην φωτογραφία μου, που δεν έχω βάλει, γιατί δεν χωράω, κάπου…κάποτε θα χωρέσουμε και εμείς …αρκεί να το βάλουμε στο μυαλό μας και όχι στο στόμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου