Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μοσχαράκι Κρεμμυδάτο

Παραλλάσσοντας το όνομα από στιφάδο σε κρεμμυδάτο και πειράζοντας λίγο την κλασσική συνταγή  καθώς χρησιμοποιούμε αντί για τα μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρι) κανονικά κρεμμύδια. Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο μυρωδάτο και γευστικότατο. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά, ποντίκι), 1 κιλό κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 2 κ σ ζάχαρη, 2 κ σ πελτέ, ½ ποτηράκι ξύδι, 2 δαφνόφυλλα, κανέλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε κομματάκια. Ζεσταίνετε  τα ¾ του λαδιού και το σοτάρετε με τα σκόρδα. Διαλύετε τον πελτέ μέσα στην ντομάτα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα δαφνόφυλλα, τα μυρωδικά, λίγο ζεστό νερό και αφήνετε το κρέας να βράσει μέχρι ν’ αρχίσει να μαλακώνει. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα 4 αν είναι πολύ μεγάλα και στα 2, αν είναι πιο μικρά. Τα σοτάρετε σ’ ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τα ρίχνετε στο φαγητό. Προσθέτετε το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν το κρέας και τα κρεμμύδια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου