- 500 γρ κιμάς, 6-8 κεφάλια αγκινάρας φρέσκα (καθαρισμένα) ή κατεψυγμένα, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, ½ κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί, φρυγανιά τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
- Για την μπεσαμέλ: 3 κ σ βούτυρο, 1 κούπα σιμιγδάλι, ½ λίτρο γάλα ζεστό, 1 αυγό, ½ κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε
τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε λίγο
ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο. Βράζετε τις
αγκινάρες για 10-12 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε λεπτά κομμάτια
πάχους 1-1 ½ εκατ. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και πασπαλίζετε με την φρυγανιά.
Βάζετε τις αγκινάρες σε στρώσεις. Απλώνετε ομοιόμορφα τον κιμά. Σ’ ένα
κατσαρολάκι σοτάρετε στο βούτυρο το σιμιγδάλι μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα.
Προσθέτετε το γάλα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε σιγά-σιγά να πήξει.
Χτυπάτε τ’ αυγό και το ρίχνετε στην μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε την
μπεσαμέλ στο ταψί ομοιόμορφα, να καλύψει τις αγκινάρες και τον κιμά.
Πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο
μουσακάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου