Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αγκινάρες βραστές με λαχανικά

  • 5-6 αγκινάρες καθαρισμένες, 1 πράσο σε κομμάτια, 2-3 καρώτα σε ροδέλες, 2 πατάτες σε κομματάκια, 10 κρεμμυδάκια στιφάδου, 1 μαραθόριζα σε κομμάτια, 1 κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Βάζετε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή νερό και όταν πάρει βράση  βάζετε τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα καρώτα, το πράσο, την μαραθόριζα και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το λάδι, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να πιούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι, χωρίς να ανοιγοκλείνετε την κατσαρόλα, γιατί μαυρίζουν. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αναδεύετε κουνώντας τα χερούλια της κατσαρόλας, πέρα –δώθε, χωρίς να ανακατέψετε για να μην χαλάσει η εμφάνιση του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου