• 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, 1 κρεμμύδι, 1 πράσο ψιλοκομμένα, ½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 2 αυγά, αλεύρι όσο πάρει, αλάτι, πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα
Τρίβετε την κολοκύθα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού, την βάζετε σ’ ένα τρυπητό και με το χέρι πιέζετε για πολλή ώρα μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Βάζετε σε μια λεκάνη προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το αυγό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε αλεύρι όσο να γίνει μια ζύμη σφικτή και να μην διαλύετε. Παίρνετε κουταλιές αλευρώνετε πλάθετε σε κεφτεδάκια. και τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου