Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ψάρι πλακί στον φούρνο


• 1 ψάρι 1 κιλό περίπου (σφυρίδα, συναγρίδα, μπακαλιάρος), 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 πράσα, 1 πιπεριά σε κυβάκια, 1 κούπα ντομάτα χονδροκομμένη ή κον κασέ, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζετε το ψάρι, το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε στο ψυγείο. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτετε το φινόκιο, τις πιπεριές και τ’ αφήνετε για λίγο να μαραθούν. Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και να πιούν τα υγρά τους. Μεταφέρετε την σάλτσα σ’ ένα ταψί, βάζετε στην μέση το ψάρι, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου