Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κατσικίσιο γάλα και τυρί


Μεγάλη η θρεπτική αξία του κατσικίσιου γάλακτος, καθώς περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β1, Β3, μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο).
Η σύσταση του σε θρεπτικά συστατικά εξαρτάται από την «ποικιλία» της κατσίκας και από την εποχή του χρόνου που αρμέγεται.
Το κατσικίσιο γάλα πρέπει απαραίτητα να βράζεται και όχι να καταναλώνεται κατευθείαν από το άρμεγμα. Προτιμάτε πάντα το παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα.

Σε σύγκριση με το αγελαδινό είναι πιο εύπεπτο, καθώς περιέχει λιγότερη λακτόζη, μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης Α και ασβεστίου, έχει λιγότερες θερμίδες, όσο για το πιο λευκό του χρώμα οφείλεται στην έλλειψη καροτενοειδών χρωστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου