Συνολικές προβολές σελίδας
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012
Ταραμάς
Το δημοφιλέστερο σαρακοστιανό έδεσμα μετά τον χαλβά
Ο ταραμάς παρασκευάζεται από τα αυγά του μπακαλιάρου, του κέφαλου ή του κυπρίνου, που επεξεργάζονται σε ξύλινα βαρέλια με νερό, αλάτι και ζάχαρη. Στην αγορά βρίσκουμε δυο είδη ταραμά, τον λευκό και τον κόκκινο.
Ο λευκός είναι ο πλέον κλασσικός, έχει πιο φυσική γεύση, θεωρείται ανώτερος ποιοτικά και είναι ακριβότερος. Ο κόκκινος ταραμάς πρωτοεμφανίστηκε γύρω στα 1950, έχει σκουρότερο χρώμα λόγω προσθήκης χρωστικών ουσιών, η γεύση του είναι πιο έντονη, ενώ είναι και πιο αλμυρός.
Προσοχή χρειάζεται στην αγορά του ταραμά. Οι βασικές αλλοιώσεις του είναι η ξήρανση, η μούχλα και το τάγκισμα. Πρέπει να έχει ομοιόμορφο χρώμα που κυμαίνεται από λευκό έως μπεζ ή καστανό ανοιχτό, σύσταση μαλακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση. Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση του πρέπει να δείχνουν οι υπερτασικοί καθώς περιέχει πολύ αλάτι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου