Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πένες κοκκινιστές με κατσικίσιο τυρί


• ½ κιλό πένες, 1κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κ γ ζάχαρη σκούρα, 2 κούπες ντομάτα τριμμένη (φρέσκια ή κονσέρβας), 1 κ σ πελτέ, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά), κατσικίσιο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι.

Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε και κρατάτε κατά μέρος λίγο από το νερό που τις βράσατε. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ζάχαρη. Σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε την ντομάτα με τον πελτέ, την πιπερίτσα και σοτάρετε για λίγο. Προσθέτετε το νερό που βράσατε τις πένες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ρίχνετε στην σάλτσα τις βρασμένες πένες, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και τις αφήνετε να τραβήξουν για 5-6 λεπτά. Σερβίρετε στα πιάτα ρίχνοντας από πάνω μπόλικο κατσικίσιο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου