1 κιλό σαρδέλες, 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ γ μπέκιν πάουντερ, 3 κούπες μπύρα (όσο πάρει), αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Καθαρίζετε τα ψάρια, κόβετε το κεφάλι και ταυτόχρονα κρατώντας μαλακά στα χέρια σας το ψάρι βγάζετε και το κόκαλο τους, φιλετάροντάς τα. Τα πλένετε καλά, τα στραγγίζετε, τ’ αραδιάζετε ανοιχτά σ’ ένα πιάτο και τα αλατίζετε.
Βάζετε το λάδι να κάψει και ετοιμάζετε το κουρκούτι. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ρίχνετε το μπέκιν, την σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύοντας ρίχνετε σιγά-σιγά την μπύρα να γίνει ένα λείο μίγμα.
Βουτάτε ένα –ένα τα ψάρια στο κουρκούτι και τα βάζετε στο καυτό λάδι. Αφήνετε 1-2 λεπτά να ψηθούν από κάθε πλευρά και να ροδίσουν.
Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Καθαρίζετε τα ψάρια, κόβετε το κεφάλι και ταυτόχρονα κρατώντας μαλακά στα χέρια σας το ψάρι βγάζετε και το κόκαλο τους, φιλετάροντάς τα. Τα πλένετε καλά, τα στραγγίζετε, τ’ αραδιάζετε ανοιχτά σ’ ένα πιάτο και τα αλατίζετε.
Βάζετε το λάδι να κάψει και ετοιμάζετε το κουρκούτι. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, ρίχνετε το μπέκιν, την σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύοντας ρίχνετε σιγά-σιγά την μπύρα να γίνει ένα λείο μίγμα.
Βουτάτε ένα –ένα τα ψάρια στο κουρκούτι και τα βάζετε στο καυτό λάδι. Αφήνετε 1-2 λεπτά να ψηθούν από κάθε πλευρά και να ροδίσουν.
Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου