Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

«Τα μουσεία για την κοινωνική αρμονία».


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων στα μουσεία της Ελλάδος.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σήμερα από τις 18:00 – 24:00 διοργανώνει ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές, εκθέσεις (Lousise Bourgeois/ Sarah Lucas), μουσικές παραστάσεις, ανάγνωση παραμυθιών για ενήλικες, βίντεο στην νοηματική γλώσσα, happenings, bazaar με εκπλήξεις και βήμα στους νέους.

Από την δύση του ηλίου ως τη 1 πμ εικαστικός περίπατος στην έκθεση «Ερεσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου».

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει 3μερο συμπόσιο (15-17/5) αφιερωμένο στην μνήμη του Δημ. Κωνστάντιου με θέμα «Στα ίχνη της σύγχρονης μουσειολογίας» με ελεύθερη είσοδο. Ακόμα εγκαινιάζεται ομαδική έκθεση παιδιών από τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Τέχνης «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» του ΜΜΣΤ

Στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, πραγματοποιεί ξεναγήσεις και εκδηλώσεις που θα έχουν επίκεντρο την έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν».

Το επόμενο βράδυ στο Μουσείο Ηρακλειδών ρεσιτάλ πιάνου και μαθήματα τάξεων μπαλέτου με τίτλο «Μάθημα μπαλέτου».

Στο Μουσείο Κοσμήματος «Ηλία Λαλαούνη» θα πραγματοποιηθούν ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Μικρογλυπτά»

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387) διοργανώνεται στις 21:30, ειδική νυχτερινή προβολή της ψηφιακής παράστασης: «Τα επτά θαύματα του κόσμου», θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμμετέχουν ακόμα στον εορτασμό της νύχτας των μουσείων με σειρά εκδηλώσεων το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το μουσείο Φρυσίρα, το μουσείο Σπύρου Βασιλείου κ ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου