Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ρόμι Σνάϊντερ


Στις 29 Μαΐου 1982 πέθανε η γνωστή Αυστριακή ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Βιέννη στις 23 Σεπτεμβρίου του1938 και καταγόταν από οικογένεια ηθοποιών. Στα δεκαπέντε της πρωτοεμφανίζεται στον κινηματογράφο στο πλευρό της μητέρας της. Δυο χρόνια αργότερα η καριέρα της απογειώνεται, όταν ενσαρκώνει σε μια τριλογία ταινιών την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Πριγκίπισσα Σίσυ.

Ακολουθεί η ταινία Christine, όπου κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ερωτεύεται τον συμπρωταγωνιστή της Αλέν Ντελόν και φεύγει μαζί του στο Παρίσι. Θα ζήσουν πέντε χρόνια μαζί, χωρίς ποτέ να παντρευτούν. Εκείνη την εποχή συμμετέχει στις ταινίες του Βισκόντι «Βοccacio 70» και «Λυκόφως των θεών».

Ακολούθως πηγαίνει στο Χόλυγουντ όπου συμμετέχει στην «Δίκη» του Όρσον Ουέλες, στο «Χαρέμι για δυο» με συμπρωταγωνιστές τον Πίτερ Σέλερς, τον Πίτερ ο’ Τουλ και τον Γούντι Άλεν και στην ταινία του Ζιλ Ντασέν «Δέκα και μισή καλοκαίρι βράδι», με την Μελίνα Μερκούρη.

Στα 28 της χρόνια, το 1966 παντρεύεται τον Γερμανό σκηνοθέτη Χάρι Μάγερ και αποκτά το γιο της Νταβίντ. Ξαναπαντρεύεται για δεύτερη φορά τον γραμματέα της και αποκτά μια κόρη την Σάρα. Ακολουθούν οι ταινίες, «Η πισίνα» με τον Αλέν Ντελόν, «Σεζάρ και Ροζαλί» με τον Σάμι Φρέϊ, «Σημασία έχει ν’ αγαπάς»

Το 1981 είναι η χρονιά που αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Χωρίζει επεισοδιακά με τον δεύτερο σύζυγό της, εγχειρίζεται για να της αφαιρεθεί ένας όγκος από τα νεφρά και το χειρότερο ο γιος της Νταβίντ, χάνει την ζωή του, καθώς καρφώνεται στα κάγκελα του σπιτιού. Μην μπορώντας να ξεπεράσει τον άδικο χαμό του γιου της οδηγήθηκε στην κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.

Στα 43 της χρόνια αφήνει την τελευταία της πνοή, από ανεπάρκεια καρδιάς. Ο Αλέν Ντελόν, που παραμένει φίλος της μέχρι το τέλος, φροντίζει να ταφεί στον ίδιο τάφο με τον γιο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου