Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

1977: Πρεμιέρα για τον «Πόλεμο των Άστρων»


Στην διαστημική ταινία του Τζόρτζ Λούκας πρωταγωνιστούν σερ Άλεκ Γκίνες, Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Πίτερ Κάσινγκ. Η ταινία διαδραματίζεται στο μέλλον και αφηγείται την προσπάθεια ενός αγροτόπαιδου του Λουκ Στάϊγουόκερ και των φίλων του να απελευθερώσουν την πριγκίπισσα Λεία από τα χέρια του κακού Νταρθ Βάντερ Θα την ακολουθήσουν 2 ακόμα τριλογίες με γνωστότερες τις «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» το 1980 και «Η επιστροφή των Τζεντάι» το 1983. Η ταινία θα δημιουργήσει μόδα με τις διαπλανητικές πτήσεις, το σύμπαν και τους πολέμους στα άστρα, με αναπαραγωγή από ταινίες, βιβλία, παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές κ ά.

1686: Γεννήθηκε ο Ντανιέλ Γκαμπιέλ Φαρενάϊτ, δημιουργός της ομώνυμης κλίμακας θερμοκρασίας

1819: Γεννήθηκε η πριγκίπισσα Αλεξανδρίνα Βικτώρια. Ως βασίλισσα Βικτώρια σημάδεψε την Μ. Βρετανία και η εποχή της ονομάστηκε βικτωριανή

1832: Υπογράφεται στο Λονδίνο, από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία) η συνθήκη με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται βασίλειο.
Μετά την άρνηση του Λεοπόλδου της Σαξονίας, να γίνει βασιλεύς των Ελλήνων, ο θρόνος προσφέρεται στον Βαυαρό πρίγκιπα Όθωνα του οίκου των Wittesbach, o οποίος θα βασιλεύσει στην Ελλάδα μέχρι το 1862.

1911: Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα ηγούμενος των επαναστατημένων μεξικανών αγροτών, με το σύνθημα «Γη και Ελευθερία», ξεκινάει τον ένοπλο αγώνα κατά της δικτατορίας του Πορφύριο Ντίας.

1932: Ο Γκούφυ κάνει το ντεμπούτο του σαν φιγούρα των κινουμένων σχεδίων.
Γεννήθηκε στα στούντιο της Ντίσνεϊ, από την πένα του καρτουνίστα Αρτ Μπάρμπιτ. Το όνομά του είναι Ντίπι Ντογκ και έχει ρόλο κομπάρσου. Ο αδέξιος όμως και γκαφατζής ανθρωπόμορφος σκύλος με τα μεγάλα δόντια και το χαρακτηριστικό γέλιο, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή και μέλος της παρέας του Μίκυ Μάους και δυο χρόνια αργότερα θα μετονομαστεί σε Γκούφυ. Πρωτοεμφανίζεται στην μεγάλη οθόνη στην ταινία «Michey’s Revue»

1942: Ο Άρης Βελουχιώτης συγκροτεί στην Σπερχειάδα, την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ, αποτελούμενη από 14 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου