Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

1928: Ο Μίκυ Μάους κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη


Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ, εμπνεόμενος από έναν ποντικό που είχε ως κατοικίδιο και από τον Τσάρλι Τσάπλιν. Τον ονόμασε Μόρτιμερ Μάους, αλλά μετά από προτροπή της γυναίκα του, το άλλαξε σε Μίκυ Μάους.Η εμφάνιση και ο χαρακτήρας του διαφέρει πάρα πολύ, με την μορφή που θα πάρει τα επόμενα χρόνια. Στην πρώτη ταινία που θα πάρει μέρος είναι η “Plane Crazy” το 1928, που θα είναι εισπρακτική αποτυχία. Η επιτυχία θα έρθει στην τρίτη ταινία με τίτλο “Steamboat Willie”. Στις πρώτες ταινίες, ο ίδιος ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, δανείζει την φωνή του στο δημοφιλέστερο δημιούργημά του. Το 1929 ιδρύεται από τον Ντίσνεϊ το πρώτο «Μίκυ Μάους κλάμπ» και την επόμενη χρονιά στις 13 Ιανουαρίου ο Μίκυ Μάους κάνει το ντεμπούτο του σε εφημερίδα ως χαρακτήρας κόμικ.

1756: Ξεκινά ο Επταετής πόλεμος
Είναι ο πόλεμος μεταξύ του Φρειδερίκου Β΄ της Πρωσίας και της Μαρίας Θηρεσίας της Αυστρίας. Αφορμή αποτέλεσε η Σιλεσία, που η Αυστρία ενώ την είχε παραχωρήσει στην Πρωσία, μελετούσε την ανάκτησή της. Ο Φρειδερίκος το υποψιάστηκε και με σύμμαχο την Αγγλία, άρχισε την επίθεση πρώτος και τελικώς αναδείχθηκε νικητής, κάνοντας την Πρωσία το ισχυρότερο κράτος της Ευρώπης

1859: Γεννιέται ο Γάλλος φυσικός Πιέρ Κιουρί, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ.
Στην αρχή με τον αδελφό του και αργότερα με την σύζυγό του ασχολήθηκε με την ραδιενέργεια, ενώ θεωρείται από τους θεμελιωτές της νεότερης φυσικής.

1905: Ιδρύεται στην Νεβάδα το Λας Βέγκας
Την έρημο Μοχάβε στην Νεβάδα, διέσχιζαν σιδηροδρομικές γραμμές. Οι υπάλληλοι των σιδηροδρομικών σταθμών, που συντηρούσαν και εφοδίαζαν τις γραμμές εγκαταστάθηκαν και ίδρυσαν το Λας Βέγκας, που αργότερα εξελίχθηκε σε κέντρο του τζόγου.

1918: Ο ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στην Σμύρνη
Στην αρχή καταλήφθηκε η περιοχή από την παραλία έως την Προύσα, Εσκί Σεχίρ, Αφιόν Καραχισάρ και Αϊδίνι. Αργότερα επιχειρήθηκε προέλαση ως την Άγκυρα, που απέτυχε και κατέληξε τελικά το 1922, σε τρομακτική καταστροφή και εκκένωση της Μ. Ασίας από τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και αργότερα από τον ελληνικό πληθυσμό της

1952: Ιδρύεται η Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου