Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Μπακλαβάς με καρύδια


Μια παραδοσιακή συνταγή, κέρασμα στον καινούργιο χρόνο, για να είναι γλυκός και μελωμένος

10-12 φύλλα κρούστας, 250 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, 1 κούπα βούτυρο γάλακτος, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κγ κανέλλα, γαρυφαλάκια.
Για το σιρόπι: 1 ποτήρι ζάχαρη, ½ ποτήρι μέλι, λίγο χυμό λεμονιού

Λιώνουμε το βούτυρο (χωρίς να κάψει), προσθέτουμε το λάδι και τα κρατάμε ζεστά.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια με την ζάχαρη και την κανέλα.

Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 2 φύλλα βουτυρωμένα, πασπαλίζουμε με γέμιση. Συνεχίζουμε βάζοντας βουτυρωμένο φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και κλείνουμε με 2 βουτυρωμένα φύλλα. Χαράσσουμε διαγώνια να σχηματιστούν ρόμβοι, καρφώνουμε ένα γαρυφαλλάκι σε κάθε κομμάτι μπακλαβά. Ραντίζουμε με ελάχιστό νερό για να μην σηκωθούν τα φύλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας το χρώμα να μείνει λευκορόδινο.

Για το σιρόπι:Βράζουμε την ζάχαρη, το μέλι και 2 ποτήρια νερό, 5-6 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.Βγάζουμε από τον φούρνο τον μπακλαβά και τον περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου