Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

11 συν 1 κλειδιά για την ευτυχία


Απλές καθημερινές συνήθειες, μεταμορφώνονται με τον κατάλληλο τρόπο σε ξεχωριστές προτάσεις ευζωίας. Υιοθετείστε μια τουλάχιστον σε μηνιαία βάση και περάστε ένα 2010 μέλι.

Βρείτε το ιδανικό σας βάρος και προσπαθήστε να το διατηρήσετε για όλη σας την ζωή. Η παχυσαρκία καταστρέφει την υγεία μας και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Περπατάτε καθημερινά τουλάχιστον 30 λεπτά σε γοργό ρυθμό. Μια βόλτα σε καθημερινή βάση σε έντονο ρυθμό, κάνει περισσότερο καλό από το χτυπιέστε σ’ ένα πολυμηχάνημα μια φορά το δίμηνο. Ακόμα ανεβοκατεβαίνετε με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ.

Να τρώτε τουλάχιστον, ένα γεύμα την ημέρα που να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις βασικές κατηγορίες. Οι οδηγίες των διαιτολόγων είναι σαφείς. Το διατροφικό κλειδί για την μακροζωία, βασίζεται στην ισορροπημένη διατροφή, που σημαίνει ότι αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τόσο πρωτεΐνες, όσο και υδατάνθρακες, δημητριακά, μαύρο ψωμί, λαχανικά, φρούτα, αλλά και καλά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο.

Αντικαταστήστε τα γλυκά από σαντιγί και βαριές κρέμες, με μέλι, χαλβά και μαύρη σοκολάτα. Το μέλι εκτός από την υπέροχη γεύση του, μας προσφέρει πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, απαραίτητα αμινοξέα, αλλά και βιταμίνη C. Ο χαλβάς παρέχει ασβέστιο που βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Και τέλος η μαύρη σοκολάτα είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, ποτασίου και σιδήρου.

Πίνετε ένα ποτήρι κατά προτίμηση κόκκινο κρασί την ημέρα, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών. Μπορεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ να περιορίζει την ποιότητα ζωής, το αλκοόλ με μέτρο έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

Το γέλιο μακραίνει την ζωή. Γελάτε όσο πιο πολύ μπορείτε, καθώς το γέλιο ομορφαίνει το πρόσωπο, παράλληλα αυξάνει την αντοχή στον πόνο, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και διώχνει το στρες.

Χρησιμοποιείτε όσο γίνεται λιγότερο το αιρκοντίσιον.
Αερίζετε συχνά το σπίτι σας και αγοράστε φυτά για να προστατεύεστε από τους εσωτερικούς εναέριους ρύπους. Μια γλάστρα με φτέρη, γιούκα, αράχνη ή σπαθόφυλλο, είναι αρκετή για να καθαρίσει 30 τετραγωνικά μέτρα.

Πάνω από όλα υγεία. Κάντε ένα ετήσιο τσεκ –απ, κλείνοντας ραντεβού στον γιατρό την ημέρα των γενεθλίων σας, για να το θυμάστε κάθε χρόνο. Με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας. Καλύτερα η πρόληψη παρά η θεραπεία.

Το κάπνισμα σκοτώνει. Ο πρώτος επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση καρδιοπαθειών, νεοπλασιών, αλλά και αυξημένων θανάτων, είναι το τσιγάρο. Προσπαθήστε να το κόψετε ή τουλάχιστον να το ελαττώσετε.

Να επιδιώκετε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή σας, χωρίς να αφιερώνετε εξ ολοκλήρου το χρόνο σας σε μια από αυτές. Η κοινωνικότητα ωφελεί σοβαρά την υγεία.

Να αναπτύξετε ένα υποστηρικτικό σύστημα από καλούς φίλους, συγγενείς ή και γείτονες ακόμα, που θα βοηθούν και θα ενισχύουν την άμυνά σας, έναντι των δυσκολιών της ζωής. Η βοήθεια σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει αν είναι αμφίδρομη, όμως.

Τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτε. Ονειρευτείτε αλλά με μέτρο. Να θέτετε εφικτούς στόχους, αφού έχετε κάνει με περίσκεψη τις επιλογές σας, ανάμεσα πάντα σ’ αυτές που σας δίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου