Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Μαρία Δημητριάδη


Η Μαρία Δημητριάδη γεννήθηκε στον Ταύρο το 1951 και ήταν αδελφή της Αφροδίτης Μάνου. Ξεκινά την καριέρα της ερμηνεύοντας το τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου, «Ένα πρωινό η Παναγιά μου» που ακούγεται στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο».

Συνδέθηκε όσο καμία με το πολιτικό επαναστατικό τραγούδι, καθώς στην μεταπολίτευση ερμηνεύοντας τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου καθιερώνεται ως ιέρεια στις μπουάτΗ συνεργασία τους ξεκίνησε το 1969 με τον δίσκο «Ήλιος ο Πρώτος» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Ακολουθούν τα «Πολιτικά τραγούδια», «Καντάτα για την Μακρόνησο» και «Σπουδή» σε ποίηση του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι.Ακολούθως συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη «Τα λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «Τα τραγούδια του αγώνα» και με τον Μάνο Χατζιδάκι «Για την Ελένη» σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη.Τα τελευταία χρόνια είχε συνεργαστεί με τον Μιχάλη Κορκολή, τον Γιώργο Σταυριανό και τον Θοδωρή Οικονόμου το 2001 στο «Δον Κιχώτες»Από τον γάμο της με τον Ανδρέα Μικρούτσικο είχε αποκτήσει έναν γιο τον Στέργιο.

Σε ηλικία μόλις 58 ετών, στις 8 Ιανουαρίου του 2009, άφησε την τελευταία της πνοή, από μια σπάνια νόσο του αναπνευστικού συστήματος, από την οποία έπασχε. Η τελευταία της επιθυμία να αποτεφρωθεί. Πηγή: NEW-PAGE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου