1 κοτόπουλο 1 κιλό περίπου, 250 γρ ζυμαρικό (πεπονάκι, αστράκι), 1 κρεμμύδι, 1 πράσο κομμένο στα 2, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 δαφνόφυλλο, 1 κ σ βούτυρο, αλάτι, πιπέρι λευκό, χυμό λεμονιού
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες, το πλένετε καλά και το βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, ενώ ξαφρίζετε κατά διαστήματα και ρίχνετε ζεστό νερό όταν χρειάζεται.
Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το ξεκοκαλίζετε. Σουρώνετε τον ζωμό και πετάτε τα λαχανικά. Προσθέτετε το βούτυρο στον ζωμό, ξαναβάζετε στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ζυμαρικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει, με ανοιχτή την κατσαρόλα, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και χυμό λεμονιού.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες, το πλένετε καλά και το βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζει. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, ενώ ξαφρίζετε κατά διαστήματα και ρίχνετε ζεστό νερό όταν χρειάζεται.
Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το ξεκοκαλίζετε. Σουρώνετε τον ζωμό και πετάτε τα λαχανικά. Προσθέτετε το βούτυρο στον ζωμό, ξαναβάζετε στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ζυμαρικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει, με ανοιχτή την κατσαρόλα, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου