Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κέικ πορτοκαλιού


1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κούπες ζάχαρη, 3-4 αυγά, 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) για το γαρνίρισμα.

Χτυπάτε το βούτυρο ή την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτετε ένα –ένα τ’ αυγά, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι αλληλοδιαδόχως με τον χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.

Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα, πασπαλίζετε με αλεύρι, την γυρίζετε και την χτυπάτε να πέσει το περιττό αλεύρι. Βάζετε στην φόρμα το μίγμα του κέικ και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Δοκιμάζετε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.Αφήνετε το κέικ να σταθεί 5-10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και κοσκινίζετε από πάνω του την ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου