Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

17 συν 1 κλειδιά για την ευτυχία


Απλές καθημερινές συνήθειες, μεταμορφώνονται με τον κατάλληλο τρόπο σε ξεχωριστές προτάσεις ευζωίας. Υιοθετείστε μια τουλάχιστον σε μηνιαία βάση και περάστε τον καινούριο χρόνο 2018 μελένιο.

- Πάνω από όλα υγεία. Κάντε ένα ετήσιο τσεκ –απ, κλείνοντας ραντεβού στον γιατρό την ημέρα των γενεθλίων σας, για να το θυμάστε κάθε χρόνο. Με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας. Καλύτερα η πρόληψη παρά η θεραπεία
- Οδηγείτε πάντα προσεκτικά τηρώντας τις πινακίδες, το όριο ταχύτητας, τις αποστάσεις ασφαλείας και τις υποδείξεις των τροχονόμων. Αποφεύγεται το αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσετε. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (ποδήλατο, περπάτημα).
.- Το κάπνισμα σκοτώνει. Ο πρώτος επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση καρδιοπαθειών, νεοπλασιών, αλλά και αυξημένων θανάτων, είναι το τσιγάρο. Προσπαθήστε να το κόψετε ή τουλάχιστον να το ελαττώσετε
.- Αερίζετε συχνά το σπίτι σας και αγοράστε φυτά για να προστατεύεστε από τους εσωτερικούς εναέριους ρύπους. Μια γλάστρα με φτέρη, γιούκα, αράχνη ή σπαθόφυλλο, είναι αρκετή για να καθαρίσει 30 τετραγωνικά μέτρα.
- Βγάλτε από την ζωή σας το άγχος, την ένταση, τις φοβίες και τα αρνητικά συναισθήματα. Αντιμετωπίστε όλες τις δυσκολίες με ψυχραιμία, αισιοδοξία και θετική σκέψη.
- Αναδείξτε και καλλιεργείστε θετικά συναισθήματα, όπως καλοσύνη, ευγένεια, συμπαράσταση και συμπόνια. Προσφέροντας τα θα επιστρέφουν και σε σας πίσω σαν θετική ενέργεια.
- Προσπαθήστε όσο γίνεται να χαίρεστε την ζωή σας και όχι να «μιζεριάζετε» χωρίς λόγο. Η ζωή μας είναι μικρές καθημερινές χαρές που αν τις προσθέσουμε όλες μαζί κάνουν μια ευτυχισμένη ζωή..
. - Το γέλιο μακραίνει την ζωή. Γελάτε όσο πιο πολύ μπορείτε, καθώς το γέλιο ομορφαίνει το πρόσωπο, παράλληλα αυξάνει την αντοχή στον πόνο, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και διώχνει το στρες
.- Αποφύγετε να κάνετε πάντα το ίδιο λάθος 2 φορές. Άλλωστε υπάρχουν τόσα άλλα.
- Να επιδιώκετε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή σας, χωρίς να αφιερώνετε εξ ολοκλήρου το χρόνο σας σε μια από αυτές.
- Για να πάρεις κάτι πρώτα πρέπει να δώσεις. Μάθετε να μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους συναισθήματα αλλά και αγαθά.
- Αποφύγετε να συναναστρέφεστε ανθρώπους που σας στενοχωρούν ή δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Και να ξέρετε ότι πάντα εκείνοι θα χάσουν όχι εσείς.
- Η κοινωνικότητα ωφελεί σοβαρά την υγεία. Να αναπτύξετε ένα υποστηρικτικό σύστημα από καλούς φίλους, συγγενείς ή και γείτονες ακόμα, που θα βοηθούν και θα ενισχύουν την άμυνά σας, έναντι των δυσκολιών της ζωής. Η βοήθεια σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι αμφίδρομη, όμως.
- Μάθετε να συγχωρείτε τους ανθρώπους για ότι σας είπαν ή σας έκαναν και μην ψάχνετε για εκδίκηση. Απλά κρατείστε τις ισορροπίες διαφυλάσσοντας την γαλήνη και την ηρεμία σας.
- Ασχοληθείτε με τα  πράγματα που σας αρέσουν αρκεί όμως να μην γίνονται από εγωισμό ή αλαζονεία.
- Τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτε. Ονειρευτείτε αλλά με μέτρο. Να θέτετε εφικτούς στόχους, αφού έχετε κάνει με περίσκεψη τις επιλογές σας, ανάμεσα πάντα σ’ αυτές που σας δίνονται.
- Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι. Κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι ωραιότερος, εξυπνότερος ή νεότερος από σένα, άλλα κανείς δεν θα είναι ποτέ εσύ. Μην αλλάζεις, λοιπόν, για να αρέσεις στους άλλους
- Ακόμα και αν είστε μόνοι μην το βάζετε κάτω, να είστε καλοί με τον εαυτό σας  και σίγουρα όλα τα αρνητικά συναισθήματα θα απαλυνθούν. Αν φροντίσετε τον εαυτό σας θα κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου