Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μουσταλευριά

Εποχή του τρύγου, μπορούμε
εύκολα να βρούμε μούστο
και να φτιάξουμε μουσταλευριά,
ένα υγιεινό, παραδοσιακό, γλυκάκι,
με βελούδινη υφή και μυρωδάτη γεύση
.
Υλικά
1 κιλό μούστος κομμένος, 1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ, καρύδια, ή αμύγδαλα ή σησάμι, κανέλα
Εκτέλεση
Βάζετε τα ¾ του μούστου σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Αναμιγνύεται τον υπόλοιπο μούστο με το αλεύρι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ο μούστος στην κατσαρόλα, ρίχνετε τον μούστο με το αλεύρι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Σερβίρετε την μουσταλευριά σε μπολάκια, πασπαλίζετε με καρύδια ή αμύγδαλα κομμένα και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου