Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

«Ανακύκλωση» στο ψωμί

Αν κι αυτή η δουλεία έχει πολύ ψωμί,
σας δίνουμε για ένα κομμάτι ψωμί  
ιδέες για τον άρτο τον επιούσιο
που έφαγε τα ψωμιά του…

- Κόβετε σε φέτες αφαιρείτε την κόρα και μουλιάζετε στο γάλα. Ψήνετε σε αντικολλητικό  τηγάνι και σερβίρετε με μέλι ή μαρμελάδα. Ιδανικό για πρωινό.
- Κόβετε αρχικά σε φέτες και μετά σε κυβάκια. Ψήνετε στο τηγάνι ή στο γκριλ φτιάχνοντας σπιτικά κρουτόν για σούπες ή σαλάτες.
- Αφαιρείτε την κόρα. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τρίψτε τα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Χρησιμοποιείτε για πανάρισμα αντί για γαλέτα.
- Κόβετε σε φέτες και μετά σε 2 ή 3 μέρη την κάθε φέτα ψωμιού. Βάζετε σε μια λεκάνη, περιχύνετε  με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο και τέλος  ραντίζετε με λίγο νερό. Απλώνετε σε ταψί και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν σερβίρετε σαν καναπεδάκια, αλείφοντας με διάφορα ντιπ, ή γαρνίρετε με τυριά  ή αλλαντικά
- Κόβετε σε φέτες, (αν θέλετε αφαιρείτε και την κόρα). Απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνετε με κίτρινα τυριά και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά την στρώση (ψωμί, τυριά, ζαμπόν). Περιχύνετε με γάλα και αυγά χτυπημένα, αφήνετε λίγο στο ψυγείο και ψήνετε στον φούρνο. Εύκολο και γρήγορο σουφλέ.
Κόβετε το ψωμί σε λεπτές φέτες. Τις βουτάτε σε γάλα, αυγό και τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Περιχύνετε  με μέλι και πασπαλίζετε με κανέλα και αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Γλυκάκι για όλες τις ώρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου