Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Σορμπέ φράουλας με μαρμελάδα φράουλας και μπακάρντι

Ένα δροσιστικό σοτ για το καλοκαίρι από τον σεφ Γιάννη Μαντά

Υλικά
Για την μαρμελάδα: 250 γρ φράουλες, 175 γρ ζάχαρη, 50 ml νερό, λίγο αλάτι, ένα αστεροειδή γλυκάνισο
Για το σορμπέ: 100 ml κρέμα γάλακτος, λίγο μπακάρντι, λίγο τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
Μαρμελάδα: Βάζουμε στο μούλτι τις φράουλες, την ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και τα πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι, προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα ψήνουμε στους 1800  για μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.  
Σορμπέ: Βάζουμε στο μούλτι την κρέμα γάλακτος, τον πάγο και το μπακάρντι. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου