Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πατατάκια τσιπς στο φούρνο με παρμεζάνα

Σαν σήμερα το 1853 πρωτοφτιάχνονται πατατάκια τσιπ, ένα έδεσμα που μικροί μεγάλοι το έχουμε δοκιμάσει με αλάτι, ρίγανη, πάπρικα…και άλλα . Η συνταγή που προτείνουμε είναι χαμηλή σε λιπαρά, καθώς δεν τα τηγανίζουμε, χωρίς συντηρητικά και τέλος γευστική και ιδιαίτερη. Φτιάξτε τα και μην τα φάτε όλα μόνοι σας, αφήστε να δοκιμάσει και κανένας άλλος…
Υλικά
Πατάτες, παρμεζάνα τριμμένη, ελαιόλαδο, ρίγανη ή πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά), λαδόκολλα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις πλένετε. Τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες με μαχαίρι, ή με μαντολίνο. Τις βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε ελαιόλαδο, ρίγανη, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Στρώνετε σε ένα ταψάκι την λαδόκολλα και τις απλώνετε επάνω. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τις παρακολουθείτε και γυρίζετε και από την άλλη πλευρά να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζετε όσες γίνονται. Τις πασπαλίζετε με παρμεζάνα, τις απλώνετε πάλι στο ταψί να μην κολλάνε μεταξύ τους, γιατί θα κολλήσει το τυρί και τις ξαναψήνετε 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου