Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο

Γυρίζοντας από τις διακοπές, γεμάτοι με αναμνήσεις και νοσταλγία για το καλοκαιράκι που έφθασε στο τέλος του και για τις δουλειές, όπως το μάζεμα των ρούχων ή το συμμάζεμα του σπιτιού, για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο και κατ’ επέκταση τον χειμώνα, ρίχνουν την διάθεση, μην πω μέχρι σε βαθμό κατάθλιψης. Κεφάλια πάνω λοιπόν και ιδέες κάτω. 
- Επιλέγουμε τις ωραιότερες φωτογραφίες του καλοκαιριού και απλά τις καρφώνουμε σ’ ένα πίνακα από φελλό που τον τοποθετούμε σε κάποιο σημείο του σπιτιού που μπορούμε να τον βλέπουμε συχνά, όπως το χολ. Ακόμα βάλτε αντικείμενα-σουβενίρ από τα ταξίδια του καλοκαιριού (βότσαλα, κάρτες, κλαδάκια, κουκουνάρια) και να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή γωνιά.
- Στο μπαλκόνι ή στον κήπο ανανεώστε, ή φυτέψτε καινούρια φυτά, όπως βασιλικό, που είναι στα καλύτερά του αυτή την εποχή. Αν τον βάλετε μάλιστα και στο περβάζι του παράθυρου θα εμποδίσετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες, βλέπε κουνούπια, μύγες να μπουν στο σπίτι, που σε αντίθεση με μας, αντιπαθούν την μυρωδιά του. Στις 14 Σεπτεμβρίου κόψτε μερικά κλαδάκια και πηγαίνετε τα στην εκκλησία, καθώς είναι η ύψωση Τιμίου Σταυρού, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του φθινοπώρου. Ακόμα με τον βασιλικό μπορείτε να φτιάξετε πέστο ή να νοστιμίσετε μυρωδικά και γευστικά τα φαγητά σας.
- Στην βεράντα ή στον κήπο διοργανώστε βραδιές με φίλους με το έτερον ήμισυ, ή γιατί όχι και μόνοι, όσο ακόμα ο καιρός είναι ωραίος. Βάλτε κεράκια κατά προτίμηση αρωματικά και απολαύστε της νύχτας την σιγαλιά. Εναλλακτική, κυριακάτικο μπάρμπεκιου με κρέας ή ψάρια και την μυρωδιά του βασιλικού, να σας ταξιδεύουν στα καταγάλανα νησιά μας. Το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ, τουλάχιστον στο μυαλό και την διάθεσή μας. Καλό φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου