Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σαν Σήμερα

325: Διεξάγεται η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος
Έγινε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Νίκαια της Βιθυνίας και έλαβαν μέρος 318 πατέρες, μεταξύ των οποίων διακρίθηκε ο Μέγας Αθανάσιος.  Η Σύνοδος καταδίκασε την διδασκαλεία του Αρείου και των οπαδών του. Ακόμα υιοθετείται η Ομολογία της Πίστεως, με την σύνταξη των επτά πρώτων άρθρων του Συμβόλου της Πίστεως («Πιστεύω») και ορίζεται να εορτάζεται το Πάσχα, την πρώτη Κυριακή μετά από την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας.

1900: Πέθανε ο Φρίντριχ Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος
Θεωρείται από τους πρώτους υπαρξιστές φιλόσοφους. Έργα του: «Τάδε έφη Ζαρατούστρα», «Το λυκόφως των ειδώλων», «Η γενεαλογία της ηθικής», «Ίδε ο άνθρωπος» κ ά.

1981: Πέθανε ο ηθοποιός Νάσος Κεδράκας
Γεννήθηκε το 1915 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Συμμετείχε σε τηλεοπτικά σήριαλ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ο φωτογράφος του χωριού», «Η κοκορόμυαλη» κ ά. Επίσης σε πολλές ταινίες συνήθως σε δεύτερους ρόλους «Ο τρελοπενηντάρης», «Η χαρτοπαίχτρα», «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα», «Ορατότης μηδέν», «Ο Αστραπόγιαννος», «Βίβα Ρένα», «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» κ ά.

1988: Πέθανε (δολοφονήθηκε) ο Κώστας Ταχτσής, λογοτέχνης
Γεννήθηκε το 1927 στην Θεσσαλονίκη. Μυθιστορήματα: «Το τρίτο στεφάνι», «Η γιαγιά μου η Αθήνα», Ποιητικά: «Συμφωνία του Μπραζίλιαν», «Καφενείο το Βυζάντιο», «Τα ρέστα» κ ά.

2007: Μια σειρά από δασικές πυρκαγιές ξεκίνησαν στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια
και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Η πύρινη λαίλαπα κατάπιε αδηφάγα στο διάβα της ανθρώπους, σπίτια, δέντρα, ζώα, χωράφια, περιουσίες. Αποτέλεσμα μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές σε δάση, αλλά και από τις φονικότερες σε ανθρώπινες ζωές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου