Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ημέρα κατά των κουνουπιών

Πρόληψη και αντιμετώπιση στα τσιμπήματα από κουνούπια
- Τοποθετείστε κατάλληλη σίτα σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών για να μην μπαίνουν κουνούπια και έντομα στο σπίτι.
- Κατά την διάρκεια του ύπνου η χρήση της κουνουπιέρας, ιδίως σε μικρά παιδιά και σε περιοχές που ενδημούν κουνούπια, είναι απαραίτητη.
- Βάλτε λάμπες κίτρινου χρώματος σε εξωτερικούς χώρους και χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες σε εσωτερικούς χώρους. Απωθούν και τα δυο τα κουνούπια.
- Κάνετε συχνά ντους για να απομακρύνεται ο ιδρώτας, καθώς για τα κουνούπια αποτελεί πρόκληση  
- Φορέστε ρούχα ελαφρά που καλύπτουν όσο γίνεται μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος
- Χρησιμοποιείστε κατάλληλα εντομοαπωθητικά (συσκευές, σπρέϊ, φιδάκια, αυτοκόλλητα) και ειδικές εντομοαπωθητικές λοσιόν για επάλειψη του δέρματος.
- Βάλτε γλάστρες με βασιλικό, ρίγανη, αρμπαρόριζα, δεντρολίβανο, λεμονόχορτο, λεβάντα. Αλλά και τα αιθέρια έλαια των φυτών αυτών ή το κάψιμό τους τα απωθούν. - Ακόμα καθαρίστε 2-3 σκόρδα και αφήστε τα σε κάποια σημεία, επίσης η μυρωδιά του ξυδιού τα απωθεί.
- Άλλο φυσικό εντομοαπωθητικό είναι το λεμόνι, αν μάλιστα του καρφώσετε και 2-3 γαρυφαλάκια θα έχετε και φυσικό αρωματικό και εντομοαπωθητικό.
Αν παρ’ όλα αυτά σας τσιμπήσουν κουνούπια και δεν είστε άτομο αλλεργικό (που χρήζει ιδιαίτερης ιατρικής αντιμετώπισης) για να σταματήσει η ενοχλητική φαγούρα, αλλά και οι κοκκινίλες, χρησιμοποιήστε τοπικά τις ειδικές τοπικές αλοιφές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου