Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σαν Σήμερα

Στις  Πλαταιές που ήταν αρχαία πόλη της Βοιωτίας, στα βόρεια των Θηβών, οι Έλληνες υπό τον Παυσανία συνέτριψαν τους Πέρσες, υπό τον Μαρδόνιο, εξαλείφοντας οριστικά την περσική απειλή.

1912: Δημοσιεύεται η πρώτη περιπέτεια του «Ταρζάν»
Ο Ταρζάν είναι μυθιστορηματικός ήρωας του Aμερικανού συγγραφέα Έντγκαρ Λι Μπάροουζ. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε με την μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη. Αναφέρεται στις περιπέτειες ενός νεαρού, που μετά την αιχμαλωσία του από πειρατές στην Δυτική Αφρική και τον θάνατο των δικών του, έζησε μέσα στην ζούγκλα, με συντρόφους τα άγρια ζώα.

1965: Πέθανε ο Λε Κορμπυζιέ, Ελβετός αρχιτέκτονας, σχεδιαστής και εικαστικός
Ο Σαρλ-Εντουάρ Ζανρέ όπως ήταν το όνομά του γεννήθηκε το 1887. Σχεδίασε και κατασκεύασε κτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο, με πρωτοποριακές δομές και διακοσμήσεις. Υπήρξε ακόμα ζωγράφος, γλύπτης και συγγραφέας

2011: Πέθανε ο Λυκούργος Καλλέργης, ηθοποιός σκηνοθέτης και βουλευτής 
Γεννήθηκε το 1914 στην Κρήτη. Μετά τις σπουδές του στην Δραματική Σχολή συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Έπαιξε επίσης σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες «Ο κόκκινος βράχος», «Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Το νησί των γενναίων», «Ραντεβού στην Κέρκυρα», «Το κορίτσι του λούνα παρκ», «Θύελλα στον φάρο», «Ραντεβού στην Βενετία» κ ά. Συμμετείχε επίσης στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου