Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σαν Σήμερα

2009: Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Γαρουφάλλου
Γεννήθηκε το 1937 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη. Εμφανίστηκε στο θέατρο σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, σε έργα ελληνικού και ξένου δραματολογίου. Συμμετείχε σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα», «Ένα καράβι Παπαδόπουλοι», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», «Το προξενιό της Άννας», «Οι απέναντι» κ ά. Έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές «Περί ανέμων και υδάτων», «Βίος ανθόσπαρτος», «Στο φως του φεγγαριού», «Ασυνήθεις ύποπτοι» κ ά.

2012: «Έφυγε» ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι
Γεννήθηκε στο Οχάϊο το 1930. Σαν αστροναύτης ήταν ο κυβερνήτης του Apollo 1, που στις 20 Ιουλίου του ’69 μαζί με τον Έντουιν «Μπαζ» Άλντριν περπάτησαν στο φεγγάρι. Ιστορική έμεινε η φράση του «είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Πέθανε σε ηλικία 82 ετών, μετά από μια εγχείρηση καρδιάς που είχε υποβληθεί.

2014: «Έφυγε» ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1923 στο Κέμπριτζ της Αγγλίας. Συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο και σε κινηματογραφικές ταινίες σε δεύτερους ρόλους ενσαρκώνοντας συνήθως ήρωες αδικημένους ή σε δύσκολη ψυχολογική  κατάσταση “Brighton Rock”, “Seance on a Wet Afternoon”, “10 Rillington Place”, “Τhe Great Escape”, “Jurassic Park”. Σκηνοθέτησε ακόμα πολλές ταινίες με σημαντικότερη ίσως την επική ταινία  «Γκάντι», για την οποία τιμήθηκε με οκτώ Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για την καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερη ταινία του 1982. Ακόμα: “A chorus line”, “Cry freedom”, “Chaplin” και τέλος το 2007 “Closing the ring”. Το 1976 χρίστηκε ιππότης και το 1993 έλαβε τον τίτλο του βαρόνου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου