Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Παραμένουμε Αθήνα… και πάλι Αθήνα

Οι τυχεροί -το λέω και το εννοώ- που θα παραμείνουμε στην Αθήνα ή όσοι γυρίσαμε από τις διακοπές μας, μπορούμε να επωφεληθούμε και να διοργανώσουμε καταπληκτικές διακοπές-ανάπαυλα, εντός του λεκανοπεδίου.
Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Αθήνας διαθέτουν πισίνα, όπου με κάποιο μεν αντίτιμο (δεν πειράζει σε διακοπές είμαστε), μπορούμε να κάνουμε το μπανάκι μας, την ηλιοθεραπεία μας, να γευματίσουμε στο εστιατόρια του ξενοδοχείου και να παραμείνουμε μέχρι το βράδυ, για ένα ποτό στο μπαρ.
Εάν είμαστε πιο νατουράλ τύποι, μπορούμε να κάνουμε μικρές εκδρομές-αποδράσεις σ’ όλη την ανατολική ακτή (Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Λαύριο, Σούνιο κλπ) ή και στα δυτικά Κινέτα, Λουτράκι, Αλεποχώρι κ ά) είτε σε οργανωμένη πλαζ είτε όχι. Ακόμα η θάλασσα του λαού η Λούτσα (Αρτέμιδα λέγεται τώρα), έχει αναβαθμιστεί κι έχει αναμορφωθεί με παράκτιο άλσος, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, καθώς τα λεωφορεία έχουν αστικό εισιτήριο.
Πόσα χρόνια έχετε να πάτε στην Ακρόπολη; Πηγαίνετε να δείτε το αυγουστιάτικο φεγγάρι και θα με θυμηθείτε με την μαγεία που εκπέμπει ακόμη. Ανεβείτε στον Λυκαβηττό (με τα σκαλιά όμως) και δείτε τον κόσμο από πάνω. Η Αθήνα μας είναι μια ζωγραφιά αν και της κάναμε πολλά. Επωφεληθείτε να παρακολουθήσετε καλοκαιρινές παραστάσεις ή συναυλίες, περπατήστε στα πλακόστρωτα των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων, πηγαίνετε στα θερινά τα σινεμά, πιείτε το καφεδάκι σας στα στενά της Πλάκας και τέλος φωτογραφηθείτε στην Σταδίου ή την Πανεπιστήμιου, χωρίς να υπάρχει κανένας γύρω σας. Επιτέλους η Αθήνα είναι άδεια. Γνωρίστε μια άλλη Αθήνα που έχουμε ξεχάσει. Ζήστε σε μια άλλη Αθήνα, που τόσο ονειρευόμαστε και λαχταράμε.
Ασχοληθείτε περισσότερο με τον/την σύντροφο, τα παιδιά ή και τα ζωάκια σας. Όλο το χρόνο με την δουλειά μας και τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε, τους παραμελούμε και δεν βρίσκουμε καιρό να είμαστε μαζί. Τώρα είναι η ευκαιρία να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να ζήσουμε μαζί τα καθημερινά απλά πράγματα που τόσο μας έχουν λείψει.
Οργανώστε μια βραδιά στην βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Βάλτε πολλές γλάστρες με φυτά γύρω σας, κλείστε την τηλεόραση, το κομπιούτερ, το αιρ-κοντίσιον, το κινητό, ακόμα και τα φώτα. Ανάψτε φαναράκια (κατά προτίμηση ηλιακά), κάνετε μπάρμπεκιου και φάτε όλοι μαζί, ή απλά χαλαρώστε στο ημίφως και απολαύστε την αθηναϊκή νύχτα.
Τ’ αστέρια και το φεγγάρι σ’ όλο τον κόσμο είναι ίδια, απλά η διάθεσή μας τα βλέπει διαφορετικά. Ζήστε το όνειρο σας…ακόμα και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου