Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ξανθιά, κόκκινη ή μελαχρινή;

Καλοκαιράκι, τραπεζάκια έξω, αραχτοί στην παραλία, φαγητό στο παραλιακό ταβερνάκι ενώ ο ήλιος χτυπάει κατακέφαλα, τι πιο δροσιστικό από ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα… να το πιεις στην υγειά σου.
Θρεπτικά συστατικά
Η μπύρα λόγω της μαγιάς που περιέχει, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Β1, Β2, Β3, Β6 , Β12 και φυλλικού οξέος, συστατικά που παρέχουν μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό. Παράλληλα περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά και ακόμα φλαβονοειδή. Σύμφωνα με πρόσφατες διατροφικές μελέτες η μπύρα κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με το κόκκινο κρασί και το τσάι, από απόψεως ευεργετικών ιδιοτήτων.
Ομορφιά και Υγεία
Το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν ενός σαμπουάν, «μην το πιείτε λουστείτε», φαίνεται να ευσταθεί, γιατί αν προσθέσουμε μπύρα σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς, μπορούμε να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας ή την επιδερμίδα μας. Η μπύρα φαίνεται να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική και πολύτιμη για τις γυναίκες καθώς λόγω των φυτοοιστρογόνων του κύριου συστατικού της του λυκίσκου, αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Κατανάλωση και Μαγειρική
Πίνοντας μπύρα, ισχύει το «παν μέτρον άριστον» καθώς όλων των άλλων περιέχει και αλκοόλ. Και όπως συστήνουν και οι ειδικοί μια μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Όσο για την μαγειρική μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε κουρκούτι για τηγανιτά λαχανικά ή ψάρια, να μαρινάρουμε κρέατα και να μαγειρέψουμε ρύζι, κρέας ή θαλασσινά, ακόμα σε χυλό για κρέπες, αλλά και ζύμες και κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου