Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Φασολάκια γιαχνί

Ένα φαγητό από τα «λαδερά» όπως τα ονομάζουμε, καθώς τα κύρια συστατικά τους είναι το λάδι με λαχανικά (μπάμιες, φασολάκια). Το ελαιόλαδο και τα λαχανικά αποτελούν τους «θησαυρούς» της μεσογειακής διατροφής. Τα φασολάκια γιαχνί, είναι λοιπόν ένα φαγητό για καλοφαγάδες. Αν το συνδυάσετε και με φέτα, γίνεται ένα φαγητό για έξυπνους καλοφαγάδες
Υλικά
1 κιλό φασολάκια, 2-3 κολοκυθάκια, 2-3 πατάτες, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κγ ζάχαρη, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα φασολάκια. Κόβετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε χονδρές ροδέλες. Ροδίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε  τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και γιαχνίζετε για λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα, με την ζάχαρη, το σκόρδο, την ρίγανη, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να μείνουν με την σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου