Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Σαν σήμερα

1972: Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Φέρμας
Το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Χατζηανδρέου  και γεννήθηκε το 1905 στην Μυτιλήνη. Διέπρεψε σε δεύτερους κυρίως ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο τις δεκαετίες ‘50 και ‘60 εμφανιζόμενος σε πολλές ταινίες της εποχής, παίζοντας από ρόλους μάγκα, μέχρι μπουζουξή,  τζογαδόρου και  παλιατζή. «Το δόλωμα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Ένας ήρωας με παντούφλες», «Ο παπατρέχας», «Καλώς μας ήρθε το δολάριο», «Της κακομοίρας», «Η Λίζα και η άλλη», «Βίβα Ρένα» 

1956: Πέθανε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής.  Ένας από τους σημαντικότερους θεατράνθρωπους του 20ου αιώνα Γνωστά θεατρικά έργα του: «Η όπερα της πεντάρας», «Μάνα κουράγιο», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» κ ά.

1914: Αρχίζει η λειτουργία της Διώρυγας του Παναμά
Είναι ένα από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα του κόσμου, καθώς κόβει τον ομώνυμο ισθμό και ενώνει τους δυο μεγάλους ωκεανούς, τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό. Το μήκος της είναι 4 μίλια και αποτελείται από κλιμακωτές δεξαμενές, που μεταφέρουν το καράβι από την μια στην άλλη, γεμίζοντας και αδειάζοντας νερό. Οι δεξαμενές είναι δίδυμες και χρησιμεύουν ή μια για την άνοδο και η άλλη για την κάθοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου