Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Χταπόδι βραστό

  • 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου, 1 κούπα ξύδι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι
Εάν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο το αποψύχετε πρώτα. Καθαρίζετε το χταπόδι από το δόντι, αδειάζετε την κουκούλα και το πλένετε καλά. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με 1 κούπα νερό και 1 κούπα ξύδι και το αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μια ώρα. Το αφήνετε να κρυώσει, αλατοπιπερώνετε, το κόβετε σε κομμάτια. Εάν δεν καταναλωθεί όλο, το βάζετε σ’ ένα γυάλινο βαζάκι με το ζουμί του. Διατηρείται  στο ψυγείο για 5-6 μέρες. Όταν σερβίρετε, προσθέτετε ελαιόλαδο και ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου