Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 3 Απριλίου 2011
Ταχινοκούλουρα
½ κούπα ταχίνι, 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, ½ κούπα ζάχαρη (προαιρετικά), ½ κ γ σόδα, 1 σφηνάκι κονιάκ, ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει), ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, κανέλα και γαρίφαλο (σκόνη), σουσάμι
Βάζετε σε μια λεκάνη το ταχίνι, ρίχνετε τον μισό χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την ζάχαρη. Ανακατεύετε την σόδα με τον υπόλοιπο χυμό και την ρίχνετε στο μίγμα. Προσθέτετε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνετε σε μια μαλακή ζύμη. Πλάθετε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα βάζετε σε ταψάκι που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου