Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα


Η μαγειρίτσα είναι μια ελαφριά σούπα με εντόσθια, λαχανικά και ρύζι και ουσιαστικά το πρώτο αρτύσιμο γεύμα μετά από μια νηστεία σαράντα ημερών που προετοιμάζει τον οργανισμό και το στομάχι για την γευστική κραιπάλη που πρόκειται να ακολουθήσει την ημέρα του Πάσχα.

• 1 αρνίσια συκωταριά και εντεράκια, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 μεγάλο μαρούλι ψιλοκομμένο, 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κούπα άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα, 1 κούπα ρύζι, 2 αυγά, 1 κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.

Πλένετε καλά την συκωταριά και τα έντερα. Τα βράζετε για 10΄. Τα ξεπλένετε και τα ψιλοκόβετε, με ψαλίδι, είναι πιο εύκολο.

Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε την συκωταριά και τα εντεράκια και γιαχνίζετε για λίγο. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε το μαρούλι, το ρύζι, τον άνηθο, τον μάραθο, λίγο ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Χτυπάτε τ’ αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι από το φαγητό και περιχύνετε την μαγειρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου