Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οβελίας


• 1 αρνί ή κατσίκι, σκόρδα, ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι (η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από το μέγεθος του αρνιού).

Πρώτα από όλα καθαρίζετε την σούβλα, την ξεπλένετε και την τρίβετε να φύγουν τυχόν σκουριές ή λίπη. Την περνάτε με λεμονόκουπες και με λάδι.

Πλένετε το αρνί μέσα –έξω, το αφήνετε λίγο να στραγγίσει και το περνάτε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τα σκόρδα. Παίρνετε μια –μια τις σκελίδες του σκόρδου και κάνοντας μικρές χαρακιές τις βάζετε σ’ όλο το αρνί. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με την ρίγανη

Το περνάτε στην σούβλα φροντίζοντας να ζυγιστεί καλά. Δένετε το κεφάλι και τα πόδια με σύρμα και ράβετε την κοιλιά. Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε στην κοιλιά του μερικά κλωναράκια θυμαριού, δεντρολίβανου ή ρίγανης.

Βάζετε το αρνί στην ψιλή σκάλα της σούβλας και όσο ψήνεται κατεβάζετε πιο χαμηλά. Δένετε ένα κλαδάκι φρέσκιας ρίγανης ή ένα πανάκι σ’ ένα μακρύ ξύλο και κατά την διάρκεια του ψησίματος το βουτάτε σε ένα μίγμα από λαδολέμονο, ρίγανη, ή αρωματικά της αρεσκείας σας και αν θέλετε μουστάρδα (κάνει πικάντικη και τραγανιστή πέτσα) και αλείφετε περιοδικά το αρνί για να μην ξεραίνεται.

Μην τρυπάτε το αρνί κατά την διάρκεια του ψησίματος, γιατί θα χάσει τους χυμούς του και θα στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου