Συνολικές προβολές σελίδας
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011
Χαλβάς με αμύγδαλα και μέλι
Παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό που εμπλουτίζεται με την γλυκιά γεύση του μελιού
• ½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα αμύγδαλα, 4 κούπες νερό, 2 κούπες μέλι, κανέλα τριμμένη, αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Φτιάχνετε σιρόπι βράζοντας για 8-10 λεπτά, σε μια κατσαρόλα το νερό και το μέλι.
Ζεσταίνετε σ’ άλλη κατσαρόλα το λάδι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε προσεκτικά το σιρόπι, ενώ ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την κανέλα, ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα.
Όταν κρυώσει ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με κανέλα και γαρνίρετε με αμύγδαλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου