Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης


Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και η Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου υπό την διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου και την φιλική συμμετοχή του Κρατερού Κατσούλη, διοργανώνουν Αφιέρωμα σε δυο μεγάλους ποιητές, τον Άγγελο Σικελιανό και τον Οδυσσέα Ελύτη με το έργο «Πνευματικό Εμβατήριο Άξιον Εστί», μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη. Η παράσταση πραγματοποιείται στο Θέατρο Δαϊς (Μεσογείων 151 Μαρούσι) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το Σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Ώρα αναχώρησης; 19:20-19:50. Επιστροφή από το Δαϊς: 22:00-22:20

Στο Μέγαρο Μουσικής στην Αίθουσα Ν.Σκαλκώτας στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο, η Ευρωπαϊκή Θεατρική Ομάδα Λόγου και Τέχνης παρουσιάσει την μουσικοθεατρική παράσταση, «Έρως ο λυσιμελής» σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου. Η παράσταση πλαισιώνεται με μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπου τραγουδούν η Λόρνα, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζωή Φυτούση, με την Ιρίνα Βαλεντίνοβα να τους συνοδεύει στο πιάνο και την Φρόσω Γλύτσου στο τσέλο.

Tο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αφιερώνει στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του, την φετινή Ημέρα ποίησης διοργανώνοντας, ποικίλες εκδηλώσεις σε μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου