Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

1943: Πέθανε ο Σεργκέϊ Ραχμάνινοφ, Ρώσος συνθέτης, πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας


Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1873 στο Ζεμιόνοβο της Ρωσίας. Σπούδασε μουσική στα Ωδεία της Πετρούπολης και της Μόσχας. Μετά την ρωσική επανάσταση, εγκαταστάθηκε αρχικά στην Ελβετία και μετά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στο Μπέβερλυ Χιλλ της Αμερικής. Έγραψε συμφωνικά έργα («Το νησί των νεκρών», 3 συμφωνίες, συμφωνικούς χορούς), κονσέρτα, μουσική δωματίου, σονέτα, πρελούντια, όπερες («Aleko», «Francesca da Rimini») και εκκλησιαστική μουσική.

1868: Γεννήθηκε ο Ρώσος συγγραφέας Μαξίμ Γκόρκι
Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλεξέϊ Μαξίμοβιτς Πεσκώφ και γεννήθηκε στο Νίζνι Νοβογκορόντ. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε όλο στερήσεις κι απογοητεύσεις. Δεν κατάφερε να πάει στο σχολείο, γιατί τον πίεζαν οι ανάγκες αυτοσυντήρησης.

1930: Η Κωνσταντινούπολη μετονομάζεται και επίσημα σε Ισταμπούλ

1941: Αυτοκτόνησε η συγγραφέας Βιρτζίνια Γούλφ

1964: Στα διεθνή ύδατα, έξω από τις αγγλικές ακτές, εκπέμπει εν πλω, ο πρώτος πειραματικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, το περίφημο «Ράδιο Καρολίνα».

1994: Πέθανε ο Ευγένιος Ιονέσκο, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ο εισηγητής του θεάτρου του παραλόγου. Έργα του: «Η φαλακρή τραγουδίστρια», «Οι καρέκλες», «Ο ρινόκερος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου